Morphs luipaardgekko

Luipaardgekko's zijn er in allerlei kleuren en/of patronen, ook wel morphs genoemd. De morphs kunnen gecombineerd worden, waardoor er een grote verscheidenheid aan morphs is ontstaan. Ook zijn er variaties in oogkleur.

Hieronder zijn de meest bekende morphs beschreven. Klik op een letter van het alfabet om naar de morphs te gaan die beginnen met die letter. Klik op terug om terug te keren naar het alfabet.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

A

Abberant Afwijkende, gebroken tekening op het lichaam, maar met een geringde staart.
Albino Het ontbreken van melanine pigment in de huid, waardoor de dieren een afwijkende kleur hebben.
A.P.T.O.R Albino Patternless Tremper Orange. Een combinatie van carrot-head, carrot-tail en tangerine albino. Deze morph is in 2004 voor het eerst gekweekt door Ron Tremper.
Terug

B

Baldy Super hypo waarbij het dier geen stippen op de kop heeft.
Banana blizzard Blizzard met een gele kleur.
Bell albino De meest recente vorm van albino's die bekend staat om zijn licht roze ogen en is ook bekend als Florida Albino. Voor het eerst gekweekt door Mark Bell.
Black pearl Een luipaardgekko die bijna geheel zwart van kleur is, maar met een lichtgekleurde buik.
Blazing blizzard Een kruising tussen een blizzard en albino, al dan niet met rode ogen.
Blizzard Een egaal gekleurde luipaardgekko, zonder patroon. Variƫrend in kleur van wit/grijs tot geel en paars.
Terug

C

Carrothead Dier met een oranje kop.
Carrottail De basis van de staart heeft een (diep) oranje kleur. Bij sommige dieren is een klein deel van de staart oranje, bij anderen bijna helemaal.
Creamsicle Een creamsicle is een SHTCT Mack Snow. Een witte gekko met gele of oranje vlekken op het lichaam. Deze morph is voor het eerst gekweekt door JMG Reptile.
Terug

D

Diablo blanco Een patroonloze witte luipaardgekko met rode ogen.
Dreamsickle Een morph uit de combinatie van Enigma, Mack Snow en R.A.P.T.O.R. en wordt ook wel een S.H.T.C.T. Mack Snow genoemd. Een witte luipardgekko met gele of oranje vlekken op het lichaam. Voor het eerst gekweekt op 15 januari 2008 door A&M gecko.
Terug

E

Eclipse Dit is een morph met afwijkende ogen. De ogen hebben een egale kleur waarbij de pupil niet te zien is.
Terug

F

Florida albino Zie Bell albino.
Terug

G

Giant Een luipaardgekko die zwaarder en groter wordt dan een "gewone" luipaardgekko. Er zijn ook Super Giants die weer groter en zwaarder zijn dan de Giant.
Terug

H

High Yellow Lijkt veel op de wildkleur, maar heeft een duidelijke gele basiskleur met over het algemeen minder stippen zodat het geel duidelijker naar voren komt. Ook hebben ze geen of bija geen stippen op de pootjes.
Hybino Hypo albino. Een albino met een verminderd patroon op het lichaam.
Hypo Een hypo luipaardgekko heeft een verminderd aantal stippen op het lichaam. Over het algemeen is de basiskleur geel.
Terug

I

Terug

J

Jungle Net als bij de abberant heeft de jungle een afwijkende tekening op het lichaam. Anders dan bij de abberant heeft de jungle geen geringde staart. Deze is afwijkend qua patroon, net als het patroon op het lichaam.
Terug

K

Terug

L

Lavendel Luipaardgekko's met een zachte basiskleur en lavendel kleuren in de banden.
Las Vegas albino Zie rainwater albino.
Terug

M

Melanistisch Een luipaardgekko die erg donker van kleur is.
Mack snow Zwart met witte gekko's, soms met een gele variatie.
Mack super snow Gekko's waarbij een hoog contrast tussen het zwart en wit in het patroon is. Deze morph heeft geheel zwarte ogen.
Terug

N

Terug

O

Terug

P

Patroonloos Voorheen aangeduid als leucistisch. Zoals de naam al aangeeft is het een luipaardgekko zonder patroon op lichaam, staart en kop. Meestal grijs of bruinig van kleur.
Pastel Luipaardgekko's met een zachte basiskleur en pastel kleuren in de banden. Worden gezien als toevallig gekweekte dieren bij het kweken met mack snows.
Terug

Q

Terug

R

Rainwater albino Rainwater albino; ook bekend als Las Vegas albino. De kleinste albino met de donkerste ogen. Deze morph is voor het eerst gekweekt door Tim Rainwater in 1998.
R.A.P.T.O.R Red-eye Albino Patternless Tremper Orange. Een albino luipaardgekko met een oranje lichaam en rode ogen.
Red stripe Bij deze morph loopt een rode streep over de rug van de kop tot aan de basis van de staart.
Reverse stripe Bij deze morph lopen er twee strepen evenwijdig aan de ruggengraat over het lichaam van de kop tot aan de basis van de staart.
Ruby eyes Dier met robijn rood gekleurde ogen.
Terug

S

S.H.T.C.T. Super Hypo Tangerine Carrot Tail. Een luipaardgekko met een tangerine gekleurd lichaam zonder stippen en minimaal 15% carrottail.
Snake eyes Luipaardgekko met egaal zwarte stukken in de irissen van de ogen.
Snow De basiskleur van deze luipaardgekko is erg licht. Bijna wit.
Stripe Bij deze morph loopt een streep over de rug van de kop tot aan de basis van de staart.
Sunglow Worden ook wel super tangerine hybino baldy genoemd. Het is een super hybino zonder patroon op het hoofd met een lichte helder gele of oranje basiskleur.
Super Hybino Net als bij een superhypo geen patroon op het lichaam. Er kan wel patroon voorkomen op kop en/of staart.
Super hypo Een super hypo luipaardgekko heeft maximaal drie stippen op het lichaam. Over het algemeen is de basiskleur geel.
Terug

T

Tangerine Luipaardgekko waarbij het lichaam een oranje kleur heeft.
Texas albino Zie tremper albino.
Tremper albino De eerst ontdekte albinvorm bij luipaardgekko's door Ron Tremper in 1996. Een morph die kan variƫren in kleur van donker bruin tot lichtgeel, oranje en roze. De ogen zijn vaak zilver van kleur met rode adertjes.
Terug

U

Terug

V

Terug

W

Wildkleur De "gewone" luipaardgekko. Een geel/witte basiskleur met zwarte stippen. Bij jonge dieren duidelijke gele banden op het lichaam.
Terug

X

Terug

Y

Terug

Z

Terug